Számítógépes színkeverés

szinkeveres_fejleckep_d.jpg

Otthonunk felépítésénél, felújításánál, átalakításánál rengeteg döntést kell meghozni, hogy pontosan milyen legyen az, hogyan képzeljük el, illetve, hogy annak stílusa pontosan tükrözze egyéniségünket, ízlésünket. A megfelelő bútorok, anyagok, minták kiválasztása mellett a legnagyobb befolyásoló szerepe a színeknek van. A számítógépes színkeverés azonban megkönnyíti az Ön munkáját.

Sokan kénytelenek szembesülni azzal a problémával festésnél, hogy a bolt esetlegesen kifogy az adott színből vagy nem tudják pontosan kikeverni a már használt színárnyalatot. A számítógépes színkeverés azonban pont erre kínál megoldást. Egy egyszerű programnak köszönhetően a már kiválasztott szín bármekkora mennyiségben, több alkalommal is újra és újra kikeverhető, így garantált, hogy akár az egész házat ki tudja festeni azzal a színnel anélkül, hogy kifogyna belőle. A színkeverő megjegyzi a kiválasztott szín kódjait, így ennek köszönhetően 100%-osan ugyanazt a színt fogja eredményezni, mint amit már korábban is használtunk.

Ezt a fajta számítógépes színkeverést alkalmazhatjuk kül- és beltéri festékek mellett többek között selyem- és magasféynű zománcok, alapozók, lazúr- és betonfestékek, valammint vékonyvakolatok esetében is. Amellett, hogy bármikor sokszorosítható a szín ismételten, egy másik nagy előnye, hogy szinte határtalan színkészletből lehet válogatni, így garantált, hogy mindenki pontosan meg fogja találni az általa elképzelt árnyalatokat. Általában színkártyákról lehet kiválasztani a színeket. Több féle színrendszer is létezik, így még szélesebb palettáról válogathatunk.