Lazúr

Lakberendezés egyik kedvelt megoldása a fafelületek használta, hiszen a fa természetes szépséges elegáns és esztétikus megjelenést kölcsönöz a helyiségeknek és a kiegészítőknek. A különböző fafelületek megvédésére rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre. Válogathatunk többek között különböző lakkok, alapozók, valamint lazúrok közül is.

A minőségi lazúrok segítségével nem csak időtállóvá ás tartóssá tehetjük a különböző fából készült elemeket, hanem még jobban kiemelhetjük azok természetes mintáját, erezetét, így valóban páratlan és egyedi megoldásokat hozhatunk létre. A kiváló tulajdonságokkal rendelkező lazúrok nem csak esztétikus réteget hoznak létre, hanem meg is védik a felületeket a káros hatásoktól. A lazúrok bel- és kültérben egyaránt felhasználhatóak, hiszen ellenállóvá teszik a fafelületeket többek között csapadékkal, faggyal és párával szemben is.

A lazúrok egyik nagy előnye más favédő szerekkel szemben, hogy bármilyen típusú fán (puha-,félnyers-, keményfa, előkezelet stb.) alkalmazhatóak, csupán az anyagfelhasználás mennyisége változik. Fontos, hogy a lazúrok felhasználásánál a kezelendő felületek teljesen szárazak legyenek, hiszen így lesz a végeredmény hibátlan és időtálló.

A különböző lazúrok felhasználása nagyon egyszerű, nincs szükség speciális szerszámokra vagy külön szaktudásra a felhordásukhoz, így akár mi magunk is elvégezhetjük a lazúrozást. A könnyű felhasználásnak köszönhetően az egyszerű és gyors munkavégzés garantált.